Juncker: USA püüded ELi kaubanduse alal lõhestada on asjatud (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ja Donald Trump.
Jean-Claude Juncker ja Donald Trump. Foto: POOL / Reuters / SCANPIX

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ütles kolmapäeval, et USA jõupingutused lõhestada kaubandusküsimustes Euroopa Liitu on asjatud.

ELi täitevorganit juhtiv Luksemburgi ekspeaminister külastab 25. juulil Valget Maja eesmärgiga veenda Ühendriikide presidenti Donald Trumpi loobuma imporditariifidest ELi terasele ja alumiiniumile ning vältima imporditollide kehtestamist ühenduses valmistatud autodele.

Juncker ütles pressikonverentsil, et tahaks panna USA presidenti mõistma üht kaubandust puudutavat tõsiasja, mida tal pole varem õnnestunud teha.

«Euroopa Liit ja selle ühisturg on jagamatud. Kõik katsed eurooplasi lõhestada on asjatud,» lausus Euroopa Komisjoni president vastuseks küsimusele selle kohta, et Trump eelistab kahepoolseid leppeid. 

Euroopa Komisjon teatas, et Juncker ja Trump keskenduvad transatlantiliste kaubandussuhete parendamisele ning tugevama majanduspartnerluse loomisele ning arutusele tulevad ka välispoliitika, terrorismivastane võitlus ja energiajulgeolek.

EL kehtestas juunis imporditolli tuntud USA toodetele, nagu burboon, teksad ja mootorrattad. See oli Euroopa vastus Trumpi otsusele jõustada imporditariifid Euroopa alumiiniumile ja terasele. Trump vastas ähvardusega kehtestada 20-protsendine tariif EList imporditud autodele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles