Nordeconi eksjuht asus Saaremaa laevatehast tüürima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Nordeconi juht Jaano Vink.
Endine Nordeconi juht Jaano Vink. Foto: PRIIT SIMSON / PM/SCANPIX BALTICS

Saaremaa laevaehitusettevõtte Baltic Workboats juhatuse liikmeks valiti varem Nordeconi juhatuse esimehena töötanud Jaano Vink.

BWB juhatuse esimehe Margus Vanaselja sõnul on ettevõte viimastel aastatel jõudsasti kasvanud ning arenemas uutele turgudele, mistõttu on ka juhatusse jõudu juurde vaja. «Olukorras, kus me oleme kanda kinnitamas USA turul ja näeme võimalusi ka Lähis-Idas ning Kagu-Aasias, jääb Jaano peamiseks ülesandeks ettevõtte igapäevase tegevuse korraldamine ja tootmisvõimekuse suurendamine Eestis,» ütles Vanaselja pressiteate vahendusel.

Jaano Vinki sõnul on BWB dünaamiliselt arenev ettevõte, mille tegevuse fookus on suunatud ekspordile ja seda äärmiselt konkurentsitihedal turul. «Olen veendunud, et suudan juba niigi tublit meeskonda täiendada oma teadmiste ja kogemustega ning panustada tõhusalt ettevõtte eesmärkide täitmisel,» selgitas Vink. 

Vink töötas kuni eelmise aasta suveni 15 aastat Tallinna börsil noteeritud ehituskontserni Nordecon juhatuse esimehena. Põhjalikuma teadmise merendusega seonduvast omandas ta aastatel 1997-2001, juhtides AS-is Tallinna Sadam sadamarajatiste planeerimist, ehitust ja korrashoidu Muugal, Tallinna Vanasadamas, Paljassaare ning Paldiski Lõunasadamas.

Baltic Workboats on 2000. aastal loodud ja Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis toodab Nasva tehases kuni 100 meetri pikkuseid alumiiniumist ja terastest töölaevu. Ettevõtte tooteportfelli kuuluvad lootsi- ja patrull-laevad, praamid, puksiirid, katamaraanid ja muud eriotstarbelised laevad. Ettevõte annab tööd ligi 200 inimesele. 

BWB teenis 2017. aastal 31,4 miljoni eurose käibe juures ärikasumit 2,9 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles