Taaskasutusse läheb ligi 200 arvutit

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga kooli lapsed lustivad arvutiklassis.
Sauga kooli lapsed lustivad arvutiklassis. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ole Kaasas projekti raames toimuvad täna ja homme talgupäevad «Uus Algus», kus vabatahtlikud korrastavad ligi 200 kasutatud arvutit ja monitori, et need abivajajatele annetada.
 


«Korraldasime samasuguse ettevõtmise ka eelmisel aastal ning vastuvõtt oli äärmiselt soe. Paljulapselised pered ja erinevad lasteasutused ei vaja arvutit mitte ajaviiteks, vaid see on hädavajalik vahend õppimiseks ja silmaringi laiendamiseks. Kui varem pidid paljud lapsed käima raamatukogudes ja teistes avalikes internetipunktide arvutit kasutamas, siis nüüd saavad nad seda oma kodus teha, » rääkis Vaata Maailma sihtasutuse juht Kristi Kivilo.

Ühtlasi tegi ta üleskutse mittetulundusorganisatsioonidele – kui keegi teab inimesi, kes võiksid arvutit vajada, andku sellest märku, sest pärast talguid jääb korrastatud arvuteid üle.

Arvutisoovist saab teada anda kirjutades <mailto:info@vaatamaailma.ee> info@vaatamaailma.ee või helistades 517 5300.

Sel aastal annetatakse arvutid Eesti Suurperede Abistamise Seltsile, heategevuslikule fondile Saagu Valgus, Vanurite Eneseabi ja Nõustamise Ühingule ning teistele väiksematele organisatsioonidele, mille kaudu abistatakse neid, kellel ei ole võimalik endale arvutit soetada.

«Suurperede abistamise seltsi kaudu toetame seitsme ja enama lapsega peresid. Kuna tänapäeval on arvuti kasutamine näiteks koolitööde tegemiseks vältimatu, ei piisa sageli suurperedele ka ühest arvutist. Kitsastes majandustingimustes on uute arvutite soetamine peredele väga suureks väljaminekuks, mistõttu on see algatus meie peredele suureks toeks,» rääkis seltsi juhatuse liige Malle Eenmaa.

Ligi 200 arvutit, monitori ja muud vajalikku seadet annetasid Elion, EMT, 3 Step IT, Registrite ja Infosüsteemide Keskus, Swedbank, SEB, Skype, Estonian Air ja Sertifitseerimiskeskus. Arvutid varustas tarkvaraga Microsoft. Arvuteid korrastasid IT Kolledži tudengid, mitmete eelpool nimetatud ettevõtete töötajad ja teised vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles