Parts: valitsus hakkab arutama Leedu tuumajaama ehitusega liitumist

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Priit Simson

Majandusminister Juhan Parts ütles tänasel energiafoorumil, et valitsus hakkab lähiajal arutama Leedu tuumajaama ehitusega liitumise tingimusi.

«Valitsus peab õige pea otsustama Leedu tuumajaama projektis osalemise,» ütles Parts. «Arutelu algab, kui on teada projektis osalemise täpsed tingimused.»

Parts märkis, et Leedu tuumajaama osalemise otsus on keeruline. Parts lisas, et kuu aja jooksul peavad nii Eesti Energia kui ka valitsus tegema selgeks projektiga liitumise tehnilised üksikasjad.

Parts ütles, et Leedu projektis osalemise tingimused annavad olulist infot ka Eesti oma tuumajaama ehitamise võimalikkuse kohta.

Eesti Energia juht Sandor Liive märkis, et Ignalina uue tuumajaama tuumikinvestoriks ja tehnoloogia tarnijaks on valitud Jaapani kontsern Hitachi.

Liive ütles, et Eestil oleks võimalus saada Ignalina uues jaamas 300-megavatine osalus. Liive andis mõista, et uue jaama investeerimisotsus tuleb teha eeloleva 12 kuu jooksul.

Ignalina uue tuumajaama ehitamisel pakub Leedu osalusi Eestile, Lätile ja Poolale. Eesti, Läti ja Leedu kirjutasid ühise tuumajaama ehitamise deklaratsioonile alla juba 2006. aasta varakevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles