Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Hoidis: aedoasalat tomati ja paprikaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eger Ninn
Copy
Aedoasalat porgandite, tomati ja paprikaga.
Aedoasalat porgandite, tomati ja paprikaga. Foto: Narva muuseum

Narva hoidistefestivalil «Suvi purki» esitles Rille Villems oma aedoasalati retsepti. Vaata, kuidas seda tehakse!


Aedoasalat

700 grammi aeduba (puhastatuna)
700 grammi porgandeid
1 kilo paprikat
1 kilo tomateid
2 supilusikat söögiäädikat
3 supilusikat suhkrut
2 supilusikat soola
200 toiduõli

Oad puhastada, porgand jämedalt riivida ning paprika ja tomat lõigata väiksemateks tükkideks/ribadeks. Kõik ained panna suurde potti ning hautada, kuni oad on pehmed. Ubade kogust võib suurendada ja tomati oma vähendada, kuid porgandit rohkem ei tohiks olla – viib koosluse paigast. Kuumalt purki ja purgid sulgeda.

Tagasi üles