Täna toimub Eesti Vabaõhumuuseumis leivapäev, kus kuulutatakse välja «Parim mahetootja 2011» ja «Parim mahetoode 2011» ning valitakse külastajate lemmiktoode.
Täna selguvad aasta parim mahetootja ja mahetoode
«Konkurssidega soovime ühelt poolt tunnustada tootjaid, kes panustavad mahetoidu tootmissesse ning teisalt tarbijaid, kes oskavad väärtustada puhast toitu,» ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Tema sõnul on positiivne tõdeda, et eestlased on muutunud teadlikumaks ja seeläbi ka nõudlikumaks ning teevad oma tarbimisvalikuid tervisliku puhta toidu kasuks.
Parima tootja ja toote valis välja erialaspetsialistidest koosnev žürii. Toodete hindamine toimus Eesti Kulinaaria Instituudis tippkokkade osavõtul.
Tootjakonkursile kandideeris kümme mahetootjat üle Eesti, tootekonkursile esitati 29 toodet 14-lt ettevõttelt.
Konkursid korraldas põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse SA koostöös Eesti Kulinaaria Instituudi ja Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.
Võitjad kuulutatakse välja kell 14 vabaõhumuuseumis Kolu kõrtsi ees.