ERR.ee: Kreenholmi tekstiilitööstuse juht lubab firma jalule tõsta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on üks Kreenholmi tsehhidest..
Pildil on üks Kreenholmi tsehhidest.. Foto: Liis Treimann.

Hiljuti Kreenholmi tekstiilitööstuse tegevdirektorina tööle asunud Igor Polištšuk lubab, et järgmise aasta lõpetab firma kasumis, ehkki tänavu teenib Narvas asuv tekstiilitööstus tõenäoliselt 110 miljonit krooni kahjumit.

Kreenholmi allakäigu põhjustasid ambitsioonid ja ebakompetentsus, ütles möödunud nädalal firmat juhtima asunud tegevdirektor Igor Polištšuk. Tema arvates tahtis firma olla kord Euroopa suurim tekstiilitööstus, kord Eesti suurim maksumaksja, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma tahan selle protsessi pea pealt jalgadele tõsta. Juhtkond peab kulusid kontrollima ja mina kui ettevõtja tahan kõigile allasutuste juhtidele meelde tuletada, et mitte see raha pole magus, mis sa oled teeninud, vaid just see, mis sa oled kokku hoidnud,» selgitas Polištšuk.

Tekstiilitööstuse juhi sõnul peavad allüksuste juhid tundma tootmist nagu oma viit sõrme ja noored direktorid, kes oskavad küll inglise keelt, aga ei tea, kui palju tsehhis on õmblusmasinaid, lubas ta esialgu panna tööle õmblejana ja alles siis, kui tootmisprotsess selge, tagasi direktoriks.

Polištšuk on ise ühe tekstiilifirma pankroti üle elanud - tema firma Polytex varad müüdi möödunud aastal Kreenholmile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles