Huvi rahvaloendusega seotud töökohtade vastu on ülisuur

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendaja eelmise loenduse ajal.
Rahvaloendaja eelmise loenduse ajal. Foto: Lauri Kulpsoo

Statistikaamet võtab rahvaloenduseks tööle üle paarituhande inimese. Kuigi töö on ajutine, on huvi töökohtade vastu ülisuur.

Statistikaameti 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse personalijuhi Palmi Lindjärve sõnul on töösoove kogutud juba alates suve algusest, kui statistikaameti veebilehel loodi võimalus tellida endale e-posti teel meeldetuletus töökonkursi alguse kohta. Tänaseks on oma kontaktandmed jätnud juba 4800 inimest.

Täna avatud 132 piirkonnajuhi töökonkursi algus on Lindjärve sõnul samuti paljutõotav, sest pärastlõunaks on juba üle 250 inimese oma kandideerimisavalduse ja CV esitanud.

Hästi on läinud ka kaks varasemat suuremat töökonkurssi. Suvel otsiti rahvaloenduse tarvis 25 personalitöötajat, kes hakkavad värbama piirkonnajuhte ja rahvaloendajaid ja kokku kandideeris 1093 inimest. Ka 15 ringkonnajuhi kohale oli heade kandidaatide arv märkimisväärne.

Täna alanud piirkonnajuhtide konkursile saab kandideerida kuni 16. oktoobrini. Piirkonnajuhi kandidaatidena nähakse eelkõige inimesi, kes juba otsivad aktiivselt tööd või soovivad teha tööd tähtajaliselt.

Piirkonnajuhi töö on täistööajaga, kuid paindliku töögraafikuga, kuna tööd saab teha kodust. Küll eeldab see töö, et inimene on alati telefonitsi või e-posti teel kättesaadav, sest tema ülesandeks on juhtida 15-17 rahvaloendaja tööd. Seega saab piirkonnajuhi tööd teha teise töö kõrvalt üksnes siis, kui teine töö on paindliku iseloomuga ega eelda konkreetset tööaega.

Järgmisel reedel (23. septembril) algab andmetöötlusoperaatorite töökonkurss, 3. oktoobril kuulutatakse aga välja kõige suurem töökonkurss 2200 rahvaloendaja leidmiseks.

«Kõikide loendustöötajate kõige olulisemaks omaduseks on tahe osaleda Eesti jaoks sedavõrd olulises ettevõtmises. See ongi põhiline motivaator. Teiseks saavad loendustöötajad  väga põhjaliku ja hea koolituse, mis tuleb kasuks ka inimese edasises tööelus. Kindlasti on üheks põhjuseks ka palk,» rääkis Lindjärv.

Küsimusele, kui palju praegusi töötuid leiab rakendust, vastas ta: «Täpselt niipalju, kui on sobilikke kandidaate kandideerivate töötute hulgas. Meie eesmärk on leida igale tööpostile kõige sobilikumad inimesed.»

Piirkonnajuhi töötasu on 900 eurot kuus ja rahvaloendajatel 600-800 eurot kuus. Tööperiood on ringkonnajuhil 5. detsember kuni 23. aprill, rahvaloendajal 6. veebruar kuni 2. aprill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles