Regionaalhaigla saab EIB-lt 43,5 miljonit eurot laenu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel.
Põhja-Eesti regionaalhaigla Mustamäel. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Investeerimispank (EIB) annab Põhja-Eesti Regionaalhaigla juurdeehituseks ja renoveerimiseks 43,5 miljonit eurot laenu.

Täna Luxembourgis allkirjastatud lepinguga aitab EIB rahastada haigla C- ja patoloogiakorpuse renoveerimist. Renoveerimise käigus valmivad uued ruumid laboratooriumile ja verepangale, päevakirurgia osakonnale, polikliinikutele ja kardioloogiakeskusele. Uutesse ruumidesse kolivad ka invasiivkardioloogia, kardiointensiivravi ja funktsionaaldiagnostika osakonnad.

Projekti valmimisel, 2014. aastal, paraneb haigla raviteenuste kättesaadavus ja kvaliteet. Lisaks suurendab projekt haigla tõhusust ja kuluefektiivsust. Kogu projekti maksumus on hinnanguliselt ligikaudu 170 miljonit eurot. Lisaks rahastatakse projekti Euroopa Regionaalarengu Fondi, Põhjamaade Investeerimispanga ja Regionaalhaigla enda vahenditest.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles