Rootslased hoiavad ka toidu pealt kokku

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ICA kauplus Stockholmis.
ICA kauplus Stockholmis. Foto: SCANPIX

Rootsi tarbijad valivad toiduostudeks odavamaid kauplusi, sest hoogu koguv eurotsooni võlakriis ja uue majandussurutise hirm survestab inimesi.

Rootsi toiduliidu raport kinnitab, tarbijate eelistuste kaldumine madalama hinnaga toodete suunas on selge trend, vahendab The Local.

Nii kinnitas 41 protsenti uuringus osalenud ettevõtjatest, et tarbijad eelistavad odavamat toodet. Mullu novembris oli selliseid ettevõtjaid 8,9 protsenti.

«See on märk, et inimesed piiravad kulutusi ettevaatusabinõuna enne oodatavat majandussurutist,» kinnitas Li esindaja Carl Eckerdal.

HUI uuringufirma esindaja Jonas Arnberg tõdes, et kulude piiramine on pikaajalisem trend, kuid tema hinnangul ei ole selle põhjuseks mitte majandusstsüklid kui võimalus osta Hiinast odavamat kaupa. «Survet hinna langetamisele on tunda kõikides sektorites,» tõdes Arnberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles