Netflixi kasum hüppas kuus korda, kuid aktsia läks ikka vabalangusesse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflixi logo nende kontorihoone küljel Hollywoodis.
Netflixi logo nende kontorihoone küljel Hollywoodis. Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Filmide voogedastuskompanii Netflixi aktsia kukkus eile börsipäeva järgsel järelkauplemisel 14 protsenti, sest ettevõte teatas, et tellijate arv jäi eelmises kvartalis miljoni võrra alla nende endi prognoosile.

Netflix ise põhjendas möödapanekut vale prognoosiga rahvusvahelistel turgudel ning kinnitas, et tegemist ei ole äriliste põhjustega. The Wall Street Journal kirjutas, et Netflixil on olnud probleeme prognoosidega ka varem. Viimasest kümnest kvartalist on eksitud tervelt kolmel ja kõigil kolmel korral on kõvasti räsida saanud ka aktsia hind.

«Ma olen seda filmi juba näinud,» kommenteeris majanduslehele antud intervjuus Netflixi tegevjuht Reed Hasting. Tema sõnul pole ettevõtte juhid veel aru saanud, miks nad panid sarnaselt prognoosidega mööda kaks aastat tagasi. «Fundamentaalselt oleme tugevamad kui eales varem,» lisas ta.

Rahvusvahelistel turgudel lisandus eelmises kvartalis Netflixil 4,47 miljonit klienti võrrelduna viie miljoni prognoosituga ning USAs 670 000 võrrelduna prognoositud 1,2 miljoniga. Selleks kvartaliks ennustab ettevõte viis miljonit uut klienti, analüütikud prognoosivad 6,2 miljonit. Kokku on Netflixil üle maailma 130 miljonit klienti.

Netflixi hiiglaslik tellijate arv lubab neil investeerida massiivselt programmi tootmisse. Ettevõte kordas, et plaanib kulutada selleks kaheksa miljardit dollarit. Väga tugevasti on investeeritud Indiasse.

Sel aastal on Netflixi serveris saadaval 700 originaalsarja ja -filmi, nendest 80 eritoodet kohalike mitte ingliskeelsete turgude jaoks.

Netflixi teise kvartali kasum hüppas kuus korda 384,3 miljoni dollarini (võrrelduna 65,6 miljoni dollariga aasta tagasi). Käive kasvas 40 protsenti 3,91 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles