Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Retsept: kuninganna kurgid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eger Ninn
Copy
Tiiu Assafrei kuninganna kurgid.
Tiiu Assafrei kuninganna kurgid. Foto: Narva muuseum

Narva hoidistefestivali «Suvi purki» esitles Tiiu Assafrei värskete marineeritud kurkide retsepti. Vaata, kuidas seda tehakse!
 


Kuninganna kurgid

2,5 kilo kurke

Külm marinaad:

2,5 liitrit külma vett
500 grammi suhkrut
150 grammi soola
100 grammi 30 protsendilist äädikat
3-4 supilusikat hakitud rohelist tilli
2 supilusikat purustatud mädarõigast

Kurgid lõigata seibideks ja valada peale külm marinaad. Kurgid on söömiseks valmis juba pärast nelja tundi seismist.
 

Tagasi üles