Soojatootjad tegutsevad nulli piiril

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator.
Radiaator. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuigi üha kerkivad küttearved tekitavad Eesti elanikes külmavärinaid, ei teeni kohalikud soojatootjad selle arvel meeletuid kasumeid ega maksa dividende. Eesti Energia on valmis amortiseerunud katlamaju elektri ja soojuse koostootmisjaamadeks ära ostma, kirjutab Äripäev.

«Kaugküte on Eestis konkurentsiameti poolt reguleeritud äri, kus töötatakse küllaltki madala marginaaliga - see pole vabaturu äri,» sõnas Fortum Termesti juhatuse liige Margo Külaots. «Reguleeritud kaugkütte hind saab tõusta ainult sisendhindade tõusu tõttu, sest et varade tootlusel ehk sisuliselt kasumiprotsendil hoiab konkurentsiamet silma peal,» selgitas ta.

Konkurentsiameti energeetikaosakonna nõuniku Riina Randmaa sõnul on ameti laual praegu üle 20 hinnatõusu taotluse ning tema sõnul pole põhjust kütuse hinnatõusu tõttu neid taotlusi rahuldamata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles