Olümpia vastaskinnistute omanikfirma läks maikuus pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Levada.
Viktor Levada. Foto: Toomas Huik

Ärimees Viktor Levada firmale kuuluv ja Tallinna kesklinnas Olümpia hotelli vastas olevaid kinnistuid omav OÜ Meridiaane läks maikuus pankrotti.

Meridiaane võlausaldajate esimene üldkoosolek toimus juunis. Võlanõuete kaitsmise koosolekut veel toimunud pole.

Meridiaane pankrotihaldur Heikki Ojamaa ütles BNS-ile, et praegu on veel aega võlanõuete täpsustamiseks.

Eelmise majandusaasta aruannet Meridiaane registrile esitanud pole. 2009. aasta lõpu seisuga oli firma bilansis tema kinnivarainvesteeringute maht 789 miljonit krooni.

Firma laenukohustuste maht oli samal ajal 774 miljonit krooni, millest 384 miljonit moodustas pangalaen ja 390 miljonit laen omanikuga seotud ettevõttelt. Intressidele kulus Meridiaanel 2009. aastal ligi 43 miljonit krooni. Firma omakapital oli 2009. aasta lõpus 52 miljoni krooniga negatiivne.

Meridiaanele kuulub kokku 10 kinnistut Tallinnas Juhkentali ja Liivalaia tänaval.

Majanduskriisi eel 2006. aasta kevadel ostis Meridiaane Tallinna linnalt Juhkentali 1b, Juhkentali 3D ja Juhkentali 3E kinnistud 596 miljoni krooni eest. Kinnistute pindala on 7384 ruutmeetrit ehk ettevõte maksis iga ruutmeetri eest ligi 81.000 krooni. Tehingu järel hindasid mitmed kinnisvaraeksperdid hinda liialt kõrgeks.

Varasema info järgi andis laenu kinnistute ostmiseks Parex Pank.

2008. aasta alguses plaanis Meridiaane Olümpia vastaskinnistutele ehitada neli hoonet kogupinnaga 79.300 ruutmeetrit. Kõrgeim hoone oleks olnud 35-korruseline ja maapinnast 120 meetri kõrgune. Hooned oleks sisaldanud büroo-, kaubandus- ja elamispindu.

Levada põhiäri - Levadia Metall - pankrotistus tänavu märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles