Täna Riias, Kipsala messikeskuses algaval Baltimaade suurimal rahvusvahelisel toidumessil Riga Food 2011 tutvustavad oma tooteid ka Eesti firmad.
Eesti toidutootjad osalevad Riias rahvusvahelisel messil
Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatud Eesti ühisstendil osalevad Arke Lihatööstus, Balbiino, Luke Farmimeierei, Põltsamaa Meierei juustutööstus, Taarapõllu talu ja Rovita.
Ettevõtted soovivad messil esinedes leida koostöövõimalusi lähiturgudel Lätis ja Leedus ning tutvustada oma tooteid. Eesti stend asub 2. hallis, stendi kujunduse tegi EPKK pikaajaline koostööpartner disainer Marju Liigand, stendi ehitas üles Taveco Disain, messikaubad transportis Riiga Upex LS.
Lisaks Eestile on messil rahvuslike stendidega esindatud veel Läti, Leedu, Georgia, Valgevene, Itaalia, Moldova, Tšehhi, Bulgaaria, Kanada, Prantsusmaa ja Poola. Kokku tutvustab messil oma tooteid 578 ettevõtet 40 riigist.
Kuni 10. septembrini kestval messil on kavas gastronoomia festival, palju erinevaid võistlusi kokkadele, pagaritele, sommeljeedele ja baristadele, selgitatakse parim leivatoode, parim või, parim kefiir, maitsvaim mesi jmt.
Seminaril «Läti toidutööstus rahvusvahelisel turul» arutletakse, kuidas oma toodetega jõuda rahvusvahelisele turule.