Eesti Energia Kaevandused ostab hankega 21 karjäärikallurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevandus.
Kaevandus. Foto: SCANPIX

AS Eesti Energia Kaevandused käivitas väljakuulutamisega läbirääkimistega riigihanke kokku 21 karjäärikalluri ostuks aastatel 2012–2013.

Hange on jaotatud kaheks osaks, pakkumisi saab esitada ühele või mõlemale osale.

Hanke esimene osa hõlmab 13 vähemalt 45 tonnise kandevõimega karjäärikalluri ostu lubja- ja põlevkivi segust koosneva kaevise teisaldamiseks Estonia kaevanduse ja Aidu karjääri tootmisterritooriumitel. Sealhulgas ostetakse üks karjäärikallur hiljemalt tuleva aasta jaanuaris, kaks kallurit hiljemalt mais 2012, neli novembris 2012 ja kuus hiljemalt 2013. aasta mais.

Esimese osa eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 2,8 miljonit eurot.

Hanke teine osa hõlmab kaheksa vähemalt 55-tonnise kandevõimega karjäärikalluri ostu lubja- ja põlevkivi segust koosneva kaevise teisaldamiseks Narva karjääri tootmisterritooriumil. Sealhulgas ostetakse viis karjäärikallurit hiljemalt tuleva aasta septembris ja kolm kallurit hiljemalt mais 2013.

Teise osa eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 2,3 miljonit eurot.

Hankes on lubatud pakkuda ainult jäiga raamiga kahe sillaga kallureid. Väljatava kaevise mahukaal jääb vahemikku 1,2–1,48 tonni kuupmeetri kohta. Üksikute tükkide suurus võib ületada 1400 millimeetrit. Veetav kaevis on väheabrasiivne materjal, kleepub kasti külge ja jäätub talvel.

Laadurina kasutatakse kuni viiekuupmeetrise kopamahuga ekskavaatoreid ja seitsme kuupmeetrise kopamahuga frontaallaadureid CAT988H ja WA600 (kõrgtõste variant). Veoteede pikkus ühes suunas on 2,4–13,5 kilomeetrit. Teede laius on 9–16 meetrit, esineb kuni üheksaprotsendise kaldega tõususid.

Kõik karjäärikallurid peavad olema varustatud konditsioneeri, keskmäärdesüsteemi, heitgaasidega soojendatava kallurikasti (koos tagaluugiga), mootori eelsoojendussüsteemi, rehvirõhu kontrollsüsteemi ja tagarataste rehvide vahelise kivitõukemeisliga.

Kogu hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 5,1 miljonit eurot. Hankelepingu kestus on 18 kuud.

Hankemenetluses osalemise taotluste esitamise tähtaeg on 10. oktoober.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles