Üks küsimus: kas osalise tööajaga töötajal on õigus õppepuhkusele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab igal nädalal ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse antud teemal. Seekordset küsijat huvitas, kas osalise tööajaga töö puhul on võimalik saada tasustatud õppepuhkust.

Küsimus

Kas tööandja peab hüvitama kümme päeva õppepuhkusel viibivale töötajale töötasu puudutud päevade eest, kui töötaja töötab osalise tööajaga, näiteks 2,5 tundi päevas?

Vastab tööinspektor-jurist Kaia Taal

Täiskasvanute koolituse seadus rakendub töötajatele erisusteta kokkulepitud tööajast.

Selle järgi antakse töötajale koolitusel osalemiseks koolitusasutuse teatise alusel õppepuhkust kuni 30 kalendripäeva kalendriaasta jooksul. Samuti on seaduses kirjas, et tasemekoolitusega ja tööalase koolitusega seotud õppepuhkuse ajal makstakse töötajale keskmist töötasu 20 kalendripäeva eest.

Lisaks saab tasemekoolituse lõpetamiseks täiendavalt õppepuhkust 15 kalendripäeva, mille eest makstakse töötajale töötasu alammäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles