Valgevene laseb rubla kursi vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aljaksandr Lukašenka
Aljaksandr Lukašenka Foto: SCANPIX

Valgevene rubla kurssi hakkab alates septembri keskpaigast määrama vaba nõudmine ja pakkumine valuutabörsil, teatas täna Valgevene president Aleksandr Lukašenka.

«Valgevene rubla kurssi hakkab määrama nõudmine ja pakkumine, nii nagu see on iga kaubaga,» kajastab Valgevene uudisteagentuur BELTA ERR uudiste vahendusel Lukašenka sõnu.

Samas rääkis president, et riigikontroll ja õiguskaitseorganid peavad seadma ranged tõkked spekulantidele, kes praegu kunstlikult olukorda pingeliseks ajavad.

Lukašenka teatas ka, et mitte hiljem kui oktoobris rakendatakse riigis valuutaostude arvestuse elektrooniline süsteem passi alusel, nagu see tema sõnul on olemas paljudes maailma riikides ja sealhulgas Venemaal.

«Pärast seda, kui seda valuutat rabavad, piltlikult öeldes, kõik, kellele seda vaja on, kurss tugevneb tasakaalustatuni.» toonitas president.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles