Vishen Lakhiani: kulgemise seisund toob suurema kasumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikule mõtlemine viib keha ettepoole kaldu
Tulevikule mõtlemine viib keha ettepoole kaldu Foto: Photoshot/SCANPIX

Kohe on käes september, aeg on viia oma meeskond kulgemise seisundisse. Sest just sellises seisundis inimene on kõige efektiivsem ja loovam. Siin on valik soovitusi MindValley juhilt Vishen Lakhianilt, Eestiski esinemas käinud mehelt. Malaisias paiknev MindValley vahendab isikliku arengu lektoreid üle maailma.

1.Väljenda tänulikkust
Tee seda iga päev: kirjuta üles või mõtle läbi kõik, mille eest sa tänulik oled nii eraelus kui tööl. Uuringud on näidanud, et kui mõelda sellele kuus kolm minutit iga päev, siis kasvab su õnnetunne 25%.

2.Mõtle suurelt ja jaga kasumit
MindValleys läheb 10% kasumist töötajatele – muidugi on nad isiklikult huvitatud oma töö tulemusest, edust. Eriti lihtne on seda teha konsultatsiooni- ja IT-firmades, kus saab projektipõhiselt kasumit arvestada. Ja eesmärgid olgu suured!

3.Viis sisse selline komme, et kolleegid jagavad teineteisele tunnustust
Kui sul on 50 või enam töötajat, siis ei jõua sa muidugi kõigile tunnustust jagada. Las inimesed teevad seda ise. See võib olla mõni sümboolne kingitus vms (väike tänukirjake) kolleegile, kes hästi oma ülesandega toime tuli.

4. Suhelge inimestega, kes tekitavad inspiratsiooni
Innusta oma inimesi igati suhtlema inimestega, kellelt on midagi õppida ja kellelt nad inspiratsiooni saavad. Kutsu selliseid inimesi vahel ka ettevõttesse mingil huvitavad teemal vestlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles