Riia lennujaama juht: ilma Air Balticuta kukuksime Tallinna tasemele

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk Riia lennujaamas.
Air Balticu lennuk Riia lennujaamas. Foto: SCANPIX

Kui Läti lennufirma Air Baltic Riia lennujaamast lahkub, siis muutuks see samasuguseks nagu Tallinn, kus teenindatakse  aastas vaid kaks miljonit reisijat. Suure lennujaama arendamine ei ole ilma rahvusliku lennufirmata võimalik, kinnitas Riia rahvusvahelise lennujaama juht Arnis Luhse ajalehele Latvijas Avize.

Eelmisel aastal teenindas Riia lennujaam 4,6 miljonit reisijat ning selle aasta seitsme kuuga on teenindatud juba kolm miljonit inimest, vahendab Läti majanduselehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Air Baltic tagab lennujaamale 1,9 miljonit transiidireisijat. Peale rahvusliku lennufirma ei tegeleks ükski teine lennufirma transiidiga.

«Näiteks Tallinna lennujaam teenindab aastas vähem kui kaks miljonit reisijat. Aga Air Baltic rohkem kui kogu Tallinna lennujaam kokku. Suure lennujaama areng on oma rahvusliku lennufirmata mõeldamatu,» lausus Luhse.

Tema sõnutsi ei saavuta Riia lennujaam ilma Air Balticuta iialgi 10-miljonilist reisijate arvu. «Sellepärast teeb Riia lennujaama juhtkond omaltpoolt kõik, et meil oleks Air Baltic,» kinnitas Luhse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles