Eesti Pagar ostis Läti Dinella 106 miljoniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

ASi Eesti Pagar möödunud aasta majandusaruandest nähtub, et firma omandas mullu 90,57 protsenti Läti pagaritööstuse Dinella aktsiatest 106 miljoni krooni eest.

Seejärel müüs Eesti Pagar sama summa eest sama koguse Dinella aktsiaid edasi valdusfirmale Maral Invest OÜ, mille omanikuks on LHV Pank. Maral Invest omab osalust ka Eesti Pagaris. Eesti Pagari suuromanik on OÜ Vallerton, millest omakorda osa kuulub Maral Investile.

Samuti nähtub aruandest, et Eesti Pagar võttis mullu emaettevõtjalt Maral Investilt laenu 59 miljonit krooni ning maksis sama summa ka Maral Investile tagasi. Lisaks müüs Eesti Pagar Latvijas Konditorsi Vallerton OÜ tütrele 14,1 miljoni krooni eest.

Paides tootmist omava Eesti Pagari käive oli mullu 347,7 miljonit krooni, kahanedes võrreldes varasema aastaga 1,5 protsendi võrra.

Ettevõtte kasum oli mullu 24,4 miljonit krooni, aasta varem oli see 23,8 miljonit krooni. Koos mulluse kasumiga on Eesti Pagaril jaotamata kasumit kogunenud 78,2 miljonit krooni.

Aastalõpu seisuga oli ettevõtte kohustuste maht 123,6  miljonit krooni, aasta varem oli kohustusi 162,3 miljoni krooni väärtuses.

Aruande järgi investeeris ettevõte mullu tootmislikku põhivarasse 16,3 miljonit krooni.

Eesti Pagari tööjõukulud olid mullu koos maksudega 38,5 miljonit krooni, aasta varem oli see summa 56,3 miljonit krooni. Töötajate keskmine arv taandatuna täistööajale oli mullu 201, 2009. aastal oli see arv 347.

Selleks aastaks planeerib Eesti Pagar käibekasvu ja sügavkülmutatud toodete müügi edasist laiendust, samuti müügi suurendamist naaberriikidesse.

Ettevõtte tööjõuressurssi mõjutab endiselt oskustööjõu defitsiit Eestis tervikuna, mis raskendab firma kindlustamist kompetentse tööjõuga.

Sellest tulenevalt suureneb töötajate väljaõppe vajadus ja motivatsioonisüsteemide täiustamine ettevõttes, seisab aruandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles