Kubilius: Visaginase tuumajaama leping valmib detsembriks-jaanuariks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius Foto: SCANPIX

Balti ja Poola energiafirmad peavad aktiivselt läbirääkimisi Jaapani-USA korporatsiooniga Hitachi-GE Nuclear Energy ning kontsessioonileping peaks valmima detsembriks või jaanuariks, ütles Leedu peaminister Andrius Kubilius pühapäeval Läti ja Eesti kolleegiga kohtudes.

«Eesti, Läti, Poola ja Leedu energiakompaniid töötavad praegu väga aktiivselt Hitachi-GE Nuclear Energyga läbirääkimisi ja diskussioone pidades, ja me loodame, et kontsessioonilepingu ja aktsionäride lepingute mustandid on kinnitamiseks valmis detsembri lõpuks või jaanuari esimesteks päevadeks,» ütles Kubilius BNSile ja kinnitas, et asi edeneb jõudsalt.

Leedu loodab, et Hitachi-GE Nuclear Energy kui strateegilise investori ning kolme Balti riigi ja Poola kompaniide osalus võimaldab Visaginasesse 2020. aastaks uue tuumaelektrijaama ehitada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles