Uuring: perede kindlustunne augustis langes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond
Perekond Foto: SCANPIX

Eesti konjunktuuriinstituudi küsitlus näitas, et perede kindlustunne on augustis võrreldes juuliga mõõdukalt langenud.

Kindlustunde indikaator oli augustis tasemel miinus neli. Juulis oli see nullis, viimase 12 kuu jooksul on indikaator olnud vahemikus null kuni miinus seitse punkti ning pikaajaline keskmine on miinus 10.

Augustis halvenesid kõik neli indikaatori komponenti. Kõige enam langesid ootused riigi majandusolukorrale 12 kuu pärast. Juulis oli ootuste näitaja tasemel pluss 16 ja augustis pluss seitse.

Seda võib seletada augustis ajakirjanduses laialdast kajastamist leidnud eurotsooni laenukriisi lahendamise uute raskustega, märkis konjunktuuriinstituut. Samas on tarbijate usaldus riigi majandusolukorra arengusse lähemal 12 kuul endiselt kõige positiivsem kindlustunde komponent.

Perede enda majandusolukorra muutumise väljavaated on endiselt kerges miinuses. Perede tulevikuusku ehk optimismi nõrgestavad kõige enam kiirena püsiv hinnatõus ja sellega seostuvad madalad säästmisvõimalused eeloleval 12 kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles