Tere esitas juustuliini teisaldamise tõttu kaebuse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda.
Oliver Kruuda. Foto: Toomas Huik.

Tere AS on esitanud kaebuse kohtutäituri tegevuse osas, kuna viimane lasi hommikul ilma Tere esindaja juuresolekuta teisaldada ettevõtte ruumidest juustuliini.

Samuti on Tere esitanud avalduse esialgse õiguskaitse kohaldamiseks, ütles Tere juhataja asetäitja Ülo Kivine.

Kõnealuse juustuliini ostis Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda firma Valmetek Invest vara sundmüügi enampakkumiselt ärimees Rainer Nisu.

«Tere ASle ei antud eile võimalust antud seadmed vabatahtlikult üle anda, mida me olime valmis tegema, palusime vaid, et see toimuks Tere AS esindaja juuresolekul,» väitis Kivine.

«Eile andis Paide kohtunik välja määruse, kus on ka kinnitus selle kohta, et täitetoimingu juures peavad saama viibida täitemenetluse pooled,» rääkis ta.

«Saime sellest määrusest teada eile lõuna ajal, vestlesime täituriga ja palusime oodata, kuni saabub Tere AS esindaja. Seda ootamata, sisenes kohtutäitur Tere AS territooriumile ja lõhkus ukse ära, ootamata Tere AS poolse esindaja saabumist. Kui Tere AS esindaja jõudis Paidesse, oli meie tootmishoone uks lõhutud ja toimus seadmete väljavedu. Ühes sellega tekitati kahju ka Tere AS varale.»

«Tere ASil on antud seadmete osas pandiõigus, millest oli teadlik ka mõni kuu tagasi toimunud oksjon neile seadmetele. Pooleli on ka kohtuasi antud õiguse hindamise osas,» lisas Kivine.

«Kui kevadel toimus oksjon Tere AS ruumides, tahtis [Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda firma] Valmetek Invest alustada seal juustu tootmist. Meie rentisime talle ruumid. Ühes sellega tekkis meil nõue tasumata rendi arvete osas. Kui need seadmed müüki pandi, siis meil tekkis pandiõigus selle nõud tagamiseks. Aga seda nõuet menetleb täna kohus. Eilne määrus tuli eile uue kohtuniku poolt ja täitur hakkas seda kohe, ilma meie esindajat ära ootamata täitma. See on põhiline, mis meid hämmastas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles