Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Ürdiaia perenaise maitsev ja lihtne suvikõrvitsa-hakklihavorm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eger Ninn
Copy
Suvikõrvits.
Suvikõrvits. Foto: SCANPIX

Pärnumaa Tamme talu ürdiaia perenaine Heli Viedehof tõi Vikerraadio saates «Huvitaja» välja ühe hea ahjuvormi retsepti, mida suvikõrvitsatest ja hakklihast tervele perele valmistada.


Suvikõrvitsa-hakklihavorm

Vormi põhja viiludeks lõigatud suvikõrvits,
vahele praetud veise- või seguhakkliha,
lisaks natuke paprikat,
küüslauku,
sibulat või porrulauku,
tomatit,
maitseks oreganot ehk tugevama maitsega Kreeka punet,
veidi ka hakitud salvei lehti,
nende peale õhukesteks viiludeks (vähem kui pool sentimeetrit) lõigatud suvikõrvitsad,
kõige peale riivitud juust.

Küpsetada ahjus fooliumi all, kuni valmis saab. Tamme talu perenaise sõnul maitses ahjuroog tervele perele.

Vormiroale võib iga perenaine lisada vastavalt oma (ja pere) maitsele ka teisi asju. Näiteks võiks ühe maitsetaimena proovida lisada basiilikut.

Tagasi üles