Riigile on oluline, et lennata saaks Eestist välja

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teatas küsimusele, kuidas suhtuda Estonian Airi käiku muuta Tallinna-Tartu-Tallinna liini ajad tartlastele ebasobivaks, et riigile kui omanikule on oluline, et Eestist saaks võimalikult palju välja lennata.

Ministeeriumi pressiosakonna juht Kalev Vapper edastas ministeeriumi seisukoha, mille kohaselt on Estonian Air nagu iga teine lennuettevõte, kelle lennuliinide planeerimine on ettevõtte operatiivküsimus.

«Omanik soovib eelkõige, et Eestist saaks lennata võimalikult paljudesse sihtkohtadesse ja ettevõte peab suutma sealjuures teenida kasumit,» kirjutas ta küsimusele, kuidas suhtub majandusminister Juhan Parts Estonian Airi viimasesse käiku Tartu lennuliinil.

Mäletatavasti teatas lennufirma esmaspäeval, et muudab kaheks kuuks Tartu lendude aegu. Kui varem sai Tartust pealinna hommikul kella poole kuuese lennukiga ja tagasi õhtul 23.45 lennuga, siis edaspidi saab Tartusse kella 13.30 lennuga ja Tallinnasse 16.10 lennuga.

«Selleks, et meie tegevust lähiregioonide lennuliinidel lennukipargi limiteeritud mahtude juures optimeerida ja pakkuda talvegraafikust alates Tallinna-Tartu lennuliinil tänasest tihedamat lennugraafikut, teenindab Estonian Air Tallinna-Tartu lennuliini kahe kuu jooksul päevasel ajal,» põhjendas Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles