Tuntud teletegija avas käsitöökoja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene-Maris Tali oma käsitöökojas.
Ene-Maris Tali oma käsitöökojas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Omaaegsete tuntud ETV lastelavastuste autor Ene-Maris Tali avas Pärnumaal Toris oma suvekoduga ühe katuse all kunsti- ja käsitöökoja.

«Selle maja, mis on nüüd meie suvekodu, teises otsas oli apteek ja apteekriproua Elma Kaasik kinkis mulle kaks rišeljöötehnikas padjapüüri, mille oli tikkinud tema ema 1923. aastal,» vahendas Pärnu Postimees Ene-Maris Tali sõnu.

Tuntud teletegija kinnitusel soovitasid kaunist näputööd imetlenud sõbrad tal Tori kandis tegutsevad käsitöötegijad kokku koguda.

Suve kulutaski Ene-Maris Tali mõtet toetavate käsitööoskajate otsimisele, leidis heegeldajaid, kudujaid ja õmblejaidki, kellest koja kohapealse perenaise kohustused võttis endale Tiina Hõrak.

Nüüd on kaks kitsukest ahjusooja tuba sisustatud patjade, vaipade, lõngavihtide, kudumite ja laia käsitööpitsi kaunistusega voodipesuga. «Selles majas pole küll vett, aga on WiFi-levi ja koja ettevõtmised lähevad veebi,» rääkis Ene-Maris Tali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles