Soome börsifirmad ostavad oma aktsiaid tagasi

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti peaks põhi käes olema.
Varsti peaks põhi käes olema. Foto: Lennart Rikk

Börsifirmad ostavad innukalt oma aktsiaid, üle 30 Soome börsifirma on juulist novembrini oma tagasiostu programmi teoks teinud.


Hoolimata sellest, et meeleolud börsil on muutunud süsimustadeks, jagub börsifirmadel tahtmist oma aktsiate tagasi ostmiseks, kirjutas

Talous Sanomat

.

Aasta lõpuni on jäänud veel mitu nädalat, aga juba praegu on oma aktsiaid tagasi ostnud rohkem ettevõtteid kui eelmisel aastal kokku.

Eelmistel aastatel on aktsiate tagasiostuga tegelenud peamiselt suurettevõtted. Sellel sügisel on asi olnud teisiti. Tagasiostjad kuuluvad peamiselt väikeste ja keskmiste börsiettevõtete hulka.

Aktsiaid ostetakse tagasi näiteks kapitali struktuuri muutmiseks. Neid saab kasutada ettevõtete ostmisel või anda töötajatele osana motivatsioonipaketist. Samuti on võimalik tagasi ostetud aktsiad tühistada.

Suured ettevõtted pole sellel aastal aktiivsed aktsiate tagasiostjad olnud. Talous Sanomat mainib vaid ehitusvaldkonna ettevõtete YITi ja Uponori tagasioste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles