Projekteerimisbüroosid päästab eksport

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Postimees.ee fotomontaaž

Eesti Projektbüroode Liidu tegevdirektori Mauno Inkineni sõnul keskenduvad nad enam ekspordile, mis on päästelaevaks projekteerimisbüroodele.


«Plaanime teha ekspordialast uurimust, kuna eksport on see, mis paljusid ettevõtteid päästab,» rõhutas Inkinen. «Tahame igati oma liidu liikmeid aidata ekspordis ja ekspordile suunatud tegevuses,» kirjutas

aripaev.ee

.

Inkineni sõnul peavad nad koostööläbirääkimisi ka EASiga ning esialgu paistab, et ollakse koostööaltid.

"Ümberstruktureerimisi tuleb ja ega täpselt samamoodi jätkata ei saa," kinnitas Inkinen.

Ta märkis, et mida kaugemal büroo Tallinnast on, seda rohkem võib turuolukord mõju avaldada. Kogu aeg on olnud suuremad keskused Tallinn, Tartu, Pärnu, kus on alati tööd rohkem, lisas ta.

Sweco juhatuse esimees Aare Uusalu rääkis, et Sweco on seotud paari suureprojektiga. Ettevõte on vabadussamba projekteerija ning projekti lepingu maksumus on 6,7 miljonit krooni. «Oleme projektiga seotud selle valmimiseni, lepingu viimane osamakse pole veel laekunud,» ütles Uusalu.

Samuti on Sweco Uusalu sõnul seotud Vabaduse väljaku rekonstrueerimisega, mille lepingu maksumus on 12,8 miljonit krooni. Projekt on üle antud 2008. aasta oktoobris.

Kalevipoja projekti leping on Uusalu kinnitusel peatatud. «Sweco on teinud Kalevipoja eskiisprojekti, mille eest on praeguseks saadud 2,5 miljonit krooni,» ütles Uusalu.

Ehitusseadus on hetkel menetluses ning kui seaduse muudatus vastu võetakse, siis jätkatakse projektiga, rääkis Uusalu. Lepingu kogumaksumus on tema sõnul 9,9 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles