USA firma teeb äri kasutatud veinipudelitega

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veinid.
Veinid. Foto: SCANPIX.

Californias tegutsev idufirma Wine Bottle Renew on alustanud äriga, mis näeb ette kasutatud veinipudelite pesemist ning seejärel uuesti kasutusse võtmist, vahendab Talouselämä.

Ettevõtte juht Bruce Stephens loodab, et USA viinamarjaistandused innustuvad kunagisest traditsioonist ning jõuavad arusaamiseni, et veinipudelite taaskasutamine on ettevõtetele kasulik.

«Kunagi pesti ja taaskasutati kõiki klaaspudeleid, olid need siis veini-, õlle-, limonaadi- või piimapudelid. Miks kasutatakse tänapäeval pudeleid vaid üks kord?,» avaldas Stephens imestust.

Wine Bottle Renew klientideks on ligi 150 viinamarjaistandust ning ettevõtte eesmärgiks on laiendada tegevust kõigisse USA osariikidesse.

Seni on ettevõte suunanud enam kui miljon veinipudelit taaskasutusse. Taaskasutatavad pudelid maksavad seejuures umbes 10 protsenti vähem kui uued pudelid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles