Analüütikud: Motorola ostust võib võita hoopis Microsoft

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Kuigi Google teatas eile Motorola ostmisest, näevad analüütikud, et kõnealusest tehingust võib enim kasu lõigata hoopis Microsoft, kirjutab Computerworld.


Kuigi Google on teatanud, et Motorola jääb tegutsema iseseisva ettevõttena, on Google'i analüütikute hinnangul edaspidi olukorras, kus ta sisuliselt võistleb oma praeguste klientidega.

Nimelt kasutab Motorola oma telefonides Google’i poolt juurutatud Android-operatsioonisüsteemi. Samas on hetkel suurimad Androidi kasutajad sellised suured telefonitootjad nagu Samsung ja HTC.

Seni on Google iga uue Androidi versiooni väljatulekul eelistanud mõnda telefonitootjat, kes saab uue versiooni kasutusele võtta enne teisi tootjaid. Erinevatel ajahetkedel on sellisest lähenemisest kasu lõiganud nii HTC, Samsung kui Motorola.

Nüüd usuvad aga analüütikud, et edaspidi on üsnagi ebatõenäoline olukord, kus Google eelistaks uute Androidi versioonide väljatulekul kedagi teist peale Motorola.  

Nii võib tekkida olukord, kus HTC ja Samsung võivad hakata kaaluma oma telefonides hoopis Windows Phone'i operatsioonisüsteemi kasutamist.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles