EAS toetab kahe tervishoiuklastri rajamist pea poole miljoni euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst
Hambaarst Foto: Toomas Huik

EAS toetab terviseturismi klastri ja Eesti tervisetehnoloogiate klastri arendamist. Projekti kogumaksumus on 682 000 eurot, millest EASi toetus moodustab 70 protsenti.

«Mõlemad klastrid on keskendunud just sellise valdkonna arendamisele, kus Eestil on olemas väga hea kompetents ja väljaarendatud taristu, samuti on tervise valdkond oluline ka ekspordi seisukohalt,» kommenteeris EASi klastrite arendamise programmi koordinaator Tiiu Evert.

«Tore, et ettevõtjad ka tervise alal koostööd oluliseks peavad. Klastrisse koondudes on ettevõtjatel, teadusasutustel ja teistel organisatsoonidel võimalik palju edukamalt koostööd arendada, et suurendada ekspordikäivet ja ettevõtete konkurentsivõimet,» rõhutas Evert.

Eesti Terviseturismi klastri eesmärgiks on suurendada Eesti terviseturismi konkurentsivõimet ja pakutavate teenuste tuntust nii Eestis kui ka välisriikides.

Projektis osaleb kokku 19 partnerit, nende seas Eesti Spa Liit, 11 erinevat spaakeskust, MTÜ Eesti Maaturism, Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool ja muud valdkonnaga seotud organisatsioonid.

Eesti Tervisetehnoloogia klastri eesmärgiks on arendada erinevate partnerite omavahelist koostööd nii teadus- ja arendustegevuses, ressursside optimeerimisel kui ka ekspordivõimekuse kasvatamisel kolmes valdkonnas – need on meditsiin, biotehnoloogia ja infotehnoloogia.

Klastriprogrammi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles