Üle poole töötutest pole vähemalt aasta jooksul tööd leidnud

Ines Kuusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikaajaliste töötute arvu pole aidanud alla viia ka kohalike omavalitsuste ponnistused.
Pikaajaliste töötute arvu pole aidanud alla viia ka kohalike omavalitsuste ponnistused. Foto: Toomas Huik

Ehkki tööpuudus on viimasel ajal hakanud vähenema ning ka tööjõus osalemise määr põhiliselt väiksema arvu õppivate, pensionieas ja lapsepuhkusel inimeste tõttu on suurenenud, on kasvanud nii pikaajaliste töötute kui ka heitunud isikute arv tööealise elanikkonna hulgas.

Statistikaameti alates 1997. aastast pärinevate andmete lõikes on teise kvartali arvestuses läbi aegade suurim ka üle 2 aasta või rohkem tööta olnud inimeste arv, mis tänavu teises kvartalis on tõusnud 28 700-ni.

Üle 12 kuu on olnud tööta ligi 50 700 inimest, mis moodustab töötute koguarvust üle poole.

Heitunud isikuteks loeb Statistikaamet neid, kes on üleüldse loobunud töö otsimisest, olles küll tööealine, kuid loobudes tööturul osalemisest. Nende arv on tänavu teises kvartalis kasvanud 12 300-ni, olles aastatagusega võrreldes kasvanud ligi kolmandiku võrra ning üleeelmise aastaga võrreldes peaaegu kahekordistunud (2009. aastal oli heitunuid isikuid 6900).

Ühtlasi on praegune heitunud isikute arv viimase viie aasta kõrgeim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles