Hooajatööd vähendasid töötust

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa Felix palkas kurgiuputuse ajaks ametisse ajutisi töötajaid, kel tuleb suve lõppedes lahkuda. Hooajatööliste toel paranevad ka töötuse statistilised näitajad.
Põltsamaa Felix palkas kurgiuputuse ajaks ametisse ajutisi töötajaid, kel tuleb suve lõppedes lahkuda. Hooajatööliste toel paranevad ka töötuse statistilised näitajad. Foto: Toomas Huik

Tänavu teises kvartalis oli töötuid 92 000 ja töötuse määr 13,3 protsenti. Ligi kolmandik töötutest on tööta olnud kaks aastat või kauem, teatas statistikaamet.

Tööga hõivatute hinnanguline arv oli tänavu teises kvartalis 603 000, mis on 11 000 ehk 1,9 protsenti rohkem kui eelmises kvartalis. Tööhõive kasvas peamiselt teisele kvartalile iseloomulike hooaja- ja juhutööde suurenemise tõttu.

Tööjõu-uuringu andmetel põhinev töötute hinnanguline arv, mis tänavu esimeses kvartalis oli 99 000, vähenes teises kvartalis 7000 võrra. Töötuse määr on väiksem nii eelmise kvartali kui ka eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes, mil töötuse määr oli vastavalt 14,4 ja 18,6 protsenti.

Aasta või kauem tööd otsinuid ehk pikaajalisi töötuid oli teises kvartalis 51 000, neist 29 000 oli tööd otsinud koguni kaks aastat või kauem (väga pikaajalised töötud).

Pikaajaline töötus vähenes, kuid väga pikaajaline töötus suurenes. Väga pikaajaliste töötute osatähtsus töötute hulgas kasvas 31 protsendini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles