Ettevõtja: Swedbank valmistas suure pettumuse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kohava.
Margus Kohava. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Sylvesteri üks aktsionäridest, ärimees Margus Kohava kurjustab oma investeerimisfirma Payles OÜ aruandes Swedbankiga, mis portfellihaldurina ei võtnud midagi ette ettevõtte hallatava portfelli väärtuse kaitsmiseks.

«Seoses ülemaailmse kriisiga langesid osade OÜ Payles omaduses olevate väärtpaberite hinnad üle 50 protsendi. Portfelli võimenduseks ja portfelli tagatisel võetud laenu tagatis langes aasta lõpus alla lubatu ja ettevõte oli sunnitud likvideerima osa väärtpaberitest väga ebasoodsate hindadega,» kirjutas Kohava aruandes.

«Suure pettumuse valmistas Hansapank, kes portfellihaldurina ei võtnud midagi ette nende hallatava portfelli väärtuse kaitsmiseks. Puudulikud on ka Hansapanga igakuised raportid, millest ei selgu kuu tulemus, ainuke võrdlus on soetushinnaga,» jätkas ta, lisades, et praeguseks on OÜ Payles otsustanud lõpetada investeerimisalase koostöö Swedbankiga (aruandes nimetatud Hansapangaks – toim.).

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et ei saa konkreetset kliendisuhet kommenteerida panga ja kliendi vahelise konfidentsiaalsuse tõttu.

«Mis aga puutub artiklis viidatud süüdistustele, siis pank suhtub taolistesse asjadesse väga tõsiselt. Vajadusel algatatakse pangasisene juurdlus ja analüüsitakse kliendi varaga tehtud tegevusi,» ütles ta.

Seejärel saab juba astuda konkreetsemaid samme, et parandada vajadusel nii töö kui meeskonna kvaliteeti.

Paylese müügitulu möödunud aastal oli 27 581 krooni ning kahjum ligi 3,6 miljonit krooni. Kahjum kaeti möödunud aastate jaotamata kasumist, mida jäi aasta lõpuks alles 7,4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles