Lumetorm kahekordistas kindlustuse kahjuteateid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituul viis ära nii mõnegi maja katuse
Tormituul viis ära nii mõnegi maja katuse Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eelmisel nädalavahetusel möllanud lumetormi järel on kindlustusseltsile ERGO laekunud 338 kahjuteadet, mis on tavapärasest ligi kaks korda rohkem.

Laekunud teadetest 300 olid sõidukikahju, 25 varakahju ning 13 reisi katkemise teated, täpsustas kindlustusselts.

Kaks korda rohkem tehti väljakutseid ka ERGO autoabi ja puksiiriabile, mida vajati kokku 60 korral. «Enamasti vajati sõiduki käivitust või teele tagasi aitamist. Sekka oli ka kõnesid, kus paluti tuua labidas, et auto lumest välja kaevata,» ütles kindlustusdirektor Andres Konsap. «ERGO autoabi sai tõelise tuleproovi, kuid pidas vastu ja suutis lubatud ajal reageerida kõigile väljakutsetele,» lisas ta.

Vara sai kahjustada peamiselt Harjumaal, kus teatati ka kolmest suuremast kahjust. Kahel juhtumil oli tormituul katused kaasa võtnud ja ühel juhul ei pidanud hall lume raskusele ja tugevale tuulele vastu.

«Suurema osa kahjudest ajendasid lumesulavesi ja katustele kukkunud puud või oksad,» selgitas varakahjude osakonna juhataja Erko Makienko.

Sõidukikahjude korral soovitab kindlustusfirma pöörduda otse autoesindustesse, et kiirendada kahjude käsitlust.

Ka If Eesti Kindlustus teatas, et selle nädala kolme päevaga kasvas kahjuavalduste täitmine internetis kaks korda.

«Nii mõnigi klient ei teagi veel, et tema vara on kahjustatud. Osa teateid saame alles siis, kui lume sulades on kliendid teinud tiiru katusel või saanud oma suvilat vaatama minna,» ütles If Eesti Kindlustuse kahjukäsitlusüksuse juhataja Mati Nuut.

If soovitab kõige efektiivsemalt kahjust teatada seltsi kodulehel, sest see kiirendab kogu kahjukäsitlusprotsessi kliendi jaoks. Kindlustusselts soovitab ka sõidukitega toimunud kahjude puhul enne autoremonditöökotta pöördumist täita internetis kahjuteade, et protsessi kiirendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles