Neli maakonda jätsid kaevuraha kasutamata

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ida-Viru, Rapla, Järva ja Harju maakondade kasutamata jäänud veeprogrammi rahast napsasid suurima osa Põlva- ja Tartumaa.


«Kui kevadel regionaalministrilt veeprogrammi määrus tuli, ei leidnud vallad raha nõutud omafinantseeringuks, sest neil oli tänavune eelarve juba ära planeeritud,» põhjendas Järva maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Arto Saar, miks Järvamaal üle poole riigi antud kaevurahast kasutamata jäi, kirjutab

Maaleht

.

Hajaasustuse veeprogramm toetab uute kaevude ja veetrasside rajamist või vanade renoveerimist. Riik annab vajaminevast rahast kolmandiku, teist sama palju lisavad vallad ning kolmandiku kuludest kannavad taotluste esitajad ise.

Et igale maakonnale eraldati riigieelarvest 2 miljonit krooni, pidanuks ka Järvamaa vallad teist sama palju lisama. Kuna vallad raha ei leidnud, ei saanud hulk soovijaid oma veemurele lahendust ning Järvamaal kasutamata jäänud riigi raha jagati teistele maakondadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles