Elcoteq Tallinn jätkab emafirma raskustest hoolimata praegu tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elcoteq'i tehas.
Elcoteq'i tehas. Foto: Liis Treimann

Hoolimata raskuste süvenemisest emaettevõttes Elcoteq SE jätkab elektroonikakomponentide tootjat Elcoteq Tallinn AS praegu tööd, kuigi firma tulevik on ebaselge.

«Praegu Tallinna tehases liinid töötavad ja töö käib,» ütles Elcoteq Tallinna tegevjuht Jan Kotka BNSile.

Kotka sõnul on praegu ettevõtte tulevik veel ebaselge ja oodatakse emafirmast täpsemat informatsiooni. «Täpsemat infot on võimalik anda ilmselt kolmapäeval,» lisas ta.

Möödunud nädala reedel teatas Elcoteq, et laenuandjad on blokeerinud mitmed Elcoteqi pangakontod ja pidanud kinni klientide maksed Euroopas ning USA-s. «Seetõttu on saneerimisel oleva ettevõtte tulevik väga ebakindel ja firma suudab oma äritegevust juhtida vaid osaliselt,» teatas Elcoteq eelmise nädala lõpus.

Ühtlasi astus reedel oma ametist tagasi Helsingi börsil noteeritud Elcoteq SE kontserni emaettevõtte tegevjuht Jouni Hartikainen, kes põhjendas oma lahkumist sündikaatlaenuandjate viimase aja tegevusega.

Elcoteqi saneerimismenetluse kiitis Luksemburgi kohus heaks juuli lõpus.

Eelmisel aastal jõudis Elcoteq Tallinn 2,1 miljoni krooniga kasumisse, 2009. aastal oli ettevõte 35,1 miljoni krooniga kahjumis. Kotka ütles juuli lõpus BNSile, et Tallinna tehas on sel aastal olnud kõik kuud jooksvalt kasumis.

Ümberkorraldamise võttis Elcoteq ette, kuna Danske Bank nõudis ettevõttelt kohe 48,5 miljoni euro suuruse sündikaatlaenu tagasimaksmist.

Investeerimisfirma Platinum Equity soovis varem Elcoteqi osta, kõnelusi peeti 80 miljoni eurose rahasüsti üle. Reedese teate kohaselt on Platinum Equity oma ostusoovist loobunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles