USAs kaovad dividendid 50 aasta kiireimas tempos

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bloombergi teatel kaovad aktsionäridele makstavad dividendid USAs viimase 50 aasta kiireimas tempos, kuna süvenev majandussurutis sunnib ettevõtteid raha säästma. 



Citigroup, Genworth Financial ja New York Times juhivad 91 ettevõtet, mis kärbivad novembris dividendide maksmist või loobuvad sellest üldse, vahendab Äripäev.


1958. aasta maikuus vähendas dividende 113 S&P 500 indeksisse kuuluvat ettevõtet, tänavu oktoobris vähendas dividende 81 ettevõtet ja septembris 60.

«Kuni me näeme majanduse paremusele pöördumist, peame arvestama, et dividendid on küsimärgi all paljudes sektorites, iseäranis finantssektoris,» ütles Invesco Aim Advisorsi turustrateeg Fritz Meyer.

«Kui te olete turult kaasamas kapitali, siis ei ole eriti mõistlik samal ajal seda dividendidena välja maksta,» ütles PNC Wealth Managementi peainvesteerimisstrateeg Bill Stone Bloombergile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles