Trichet ennustab 2009. aastaks euroregioonis negatiivset majanduskasvu

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKP president Jean-Claude Trichet
EKP president Jean-Claude Trichet Foto: Reuters / Scanpix

Euroregiooni majanduskasv püsib 2009. aastal oletatavasti negatiivsena, prognoosis Euroopa Keskpanga (EKP) president Jean-Claude Trichet.


Sisemajanduse koguprodukt (SKP) Euroopa ühisraha kasutatavates riikides vähenes II ja III kvartalis ning ootused IV kvartali osas on samuti nõrgad, vahendas

Reuters

.

«Negatiivsed kasvunumbrid on vaikselt kerkinud järgmise aasta prognooside horisondile. Euroregiooni majanduskasvu näitajad järgmiseks aastaks muutuvad täpsemaks lähipäevil, kuid prognoosid 2010. aastaks lubavad juba positiivset kasvu,» rääkis Trichet Egiptuse ajalehele Al Ahram antud intervjuus.

Egiptuse pealinnas Kairos toimuval seminaril rõhutas EKP liider täna, et keskpank teeb kõik hinnastabiilsuse tagamiseks. Samas tunnistas ta, et keskpangad peavad tegutsema äärmiselt erilises olukorras.

Trichet sõnul on EKP ja teised keskpangad valmis varustama rahaturge likviidsusega.

«Keskpangad jätkavad koostööd ja on valmis võtma kasutusele abinõusid, mida läheb vaja lühikese tähtajaga turgudel piisava likviidsuse tagamiseks,» märkis ta.

OECD ennustab 2009. aastaks euroregiooni majandusele 0,6-protsendilist kokkutõmbumist, Rahvusvaheline Valuutafond IMF aga 0,5-protsendilist langust.

Euroopa Keskpanga prognoosid kasvunäitajate ja inflatsiooni osas avalikustatakse 4. detsembril. Samal päeval toimub Frankfurdis keskpanga nõukogu istung, millelt oodatakse intressimäärade alandamist 50 baaspunkti võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles