Briti kohus ei aktsepteerinud Lembergsi infot oma varade kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivars Lembergs.
Aivars Lembergs. Foto: SCANPIX

Briti kohus jõudis seisukohale, et Ventspilsi linnapea ja ettevõtja Aivars Lembergs ei ole esitanud kohtule tõest infot oma varade ja kulude kohta.


Briti kohus leiab, et Lembergs on rikkunud kohtu aprillis tehtud otsust tema varade külmutamise kohta. Ühtlasi nõuab kohus Lembergsilt sisse enam kui 100.000 naela suurused kohtukulud.

Kohus andis Lembergsile nädala aega, et esitada täielik ülevaade oma varade ja nädalakulude kohta, mis kohtu otsusega ei tohi ületada 5000 eurot. See tuleb esitada 12. augustiks. Kui kohus ei saa nõutud infot, tuleb Lembergsil ilmuda septembris kohtu ette ja kinnitada oma esitatud info õigsust.

Kohus lükkas tagasi ka Lembergsi advokaatide taotluse tühistada Ventspilsi linnapea varade külmutamise otsus ja lõpetada tema kohtuasi.

Neljapäeval jätkus Briti kohtus Aivars Lembergsi vastu esitatud Antonio Gramschi Shipping Corporationi hagi arutelu.

Kohtuasi puudutab Läti merelaevandust Latvijas Kugnieciba (LASCO), mis läks Lembergsi käest Vitol Groupi kätte ja millele Lembergs on tekitanud väidetavalt 135 miljonit dollarit kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles