Valitsus kinnitas riigiasutustele ühtse üürilepingu vormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsuses sai heakskiidu määrus, millega kehtestatakse riigivara valitsejatele ühtsed tingimused riigi poolt sõlmitavatele üürilepingutele.

Määrus toetab eelarve stabiilsust aidates paremini prognoosida tulevasi kinnisvarakulusid, eesmärk on maksimaalselt vältida järske üürihinna tõuse lepingutes. Standardsete lepingu tingimuste rakendamisel on tagatud, et üür ei muutu enam kui 3 protsenti aastas.

Määruse peamiseks positiivseks mõjuks on üürilepingute sõlmimisel läbirääkimistele kuluva aja vähenemine ning lepingute hilisema haldamise lihtsus. Lisaks võimaldab üüritingimuste standardiseerimine oluliselt parandada üüritingimuste võrreldavust, sh erinevate üüripakkumiste võrdlemist üürniku poolt. Riigiüleselt on määruse positiivseks mõjuks tehingute läbipaistvuse suurenemine ja olulise eelduse loomine võrdlusanalüüsile.

Määrus ei kohusta riigiasutusi kasutatavatest hoonetest ja ruumidest loobuma ning ruume turult turuhinnaga üürima, kuid kohustab üürile võtmise otsuse tegemisel lähtuma määruses sätestatud üldtingimustest.

Määruse rakendamine on riigile kohustuslik kõikides üürisuhetes, kus riik on üürnikuks, st mitte ainult RKAS-ga sõlmitud lepingutes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles