Kriis autotööstuses kisub kaasa Eesti firmad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autotööstus.
Autotööstus. Foto: SCANPIX

Masinatööstuse liidu arendusdirektor Aleksei Hõbemäe sõnul on suurte autotööstuste kehv olukord hakanud mõjutama ka Eesti ettevõtteid - tellimused ja müügitulu kahanevad.

«On selge, et kui suured tööstused tellimusi vähendavad, väheneb ka meie ettevõtete müügitulu,» lausus Hõbemägi Äripäevale antud kommentaaris.

Paljudele tuntud automarkidele lisavarustust tootva Meteci grupi juhatuse esimees Toomas Lepa ütluse järgi on tootmine lausa vastu seina jooksnud.  

«Arvestame, et käive meie klientidelt väheneb 30-35 protsenti. See on kõige mustema stsenaariumi korral,» kirjeldas Lepp.

Sarnast olukorda tunnistas ka siseinterjöörimaterjale tootva Mistra-Autexi juhatuse esimees Priit Tamm. Mistra-Autexis toimus järsk kukkumine oktoobris ja ettevõte on sunnitud tootmist koomale tõmbama ning loobuma ligi 50 töötajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles