Kauaaegsed kinnisvaraärimehed müüsid oma aktsiad soomlastele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Toome.
Indrek Toome. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Pea 20 aasta eest koos soolmastega SRV Kinnisvara loonud Alvar Ild ning Indrek Toome otsustasid oma osaluse ettevõttes maha müüa ning kolm aastat konsultantidena jätkata.

1992. aastal asutasid kinnisvaraärimehed Alvar Ild, Indrek Toome ja Soome kinnisvarafirma Eestis SRV Kinnisvara. Nüüd, 19 aastat hiljem otsustasid Ild ja Toome, et õige aeg on ettevõtte omanikeringist lahkuda ning anda kogu ettevõte soomlastele üle.

«Kuna Alvar Ildiga otsustasime, et ajad ja aastad on oma töö teinud, tuleb meil lõpetada aktiivne tegevus. Teine pool tegi meile ettepaneku ja mis meil saab selle vastu olla,» sõnas Indrek Toome E24-le.

Kahele eestlasele kuulus soomlaste suuromandis olevas firmas kokku 35 protsenti - Ildile 19 ning Toomele 16 protsenti. Aktsiad läksid täielikult soomlastele juuli alguses.

Ild ja Toome lahkuvad ettevõttest, mille seis ei ole möödunudaastase majandusaruande kohaselt üldsegi roosiline. Ettevõte käive oli mullu 16 miljonit krooni, kahjum aga lausa 21,6 miljonit. Juhid kirjutasid aruandes, et kahjum on suures osas tingitud intressikuludest tütarettevõtete kinnisvaralaenudelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles