Prantsusmaa seadustas 30 000 keelatud domeeninime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse võimud asusid tänasest tegelema tuhandete domeeninimede sooviavaldustega, sest äsja jõustunud seadus lubab registreerida umbes 30 000 seni keelatud veebiaadressi nagu «islam.fr» või «internet.fr».

Prantsuse konstitutsioonikohus otsustas mullu oktoobris, et 2004. aastast pärit seadus, mis keelas internetiaadressides kasutada prantsuskeelseid vasteid säärastele sõnadele nagu ksenofoobia, saatan, mošee, ori, juut, bordell, kirik ja kanep, on põhiseadusega vastuolus, vahendas AFP.

Muudatus jõustus ametlikult täna. Alates 1. juulist on Prantsuse võimud saanud üle 6100 sooviavalduse «avanenud» domeeninimede endale registreerimiseks. Kõige populaarsemateks on osutunud «internet.fr», «url.fr» ja «entreprise.fr».

Uutele domeeninimele saab Prantsusmaal pretendeerida iga isik, kes suudab näidata põhjendatud huvi. Valituks osutub see, kes kõige esimesena pärast seaduse jõustumist soovi avaldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles