Nime keelamine tuli Saku Mahedale kasuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Õlletehas
Saku Õlletehas Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Saku Maheda nime ümber keerlev melu tuli uuele tootele ja selle tuntusele kasuks, lisaks sellele sai tehas toetavaid tarbijakirju ja toetusavaldusi Facebookis.

Õlletootja pidi muutma õlle nime, sest euroliidu mahepõllumajandust reguleeriv seadusesäte lubab sõna «mahe» kasutada vaid ökotoodete puhul. Veterinaar- ja toiduamet tegi Sakule ettekirjutuse, et selline nimi ei lähe mitte.

Saku Originaal Mahedaga juhtunu ei olnud Saku Õlletehase turundusdirektori Kadri Ärmi sõnul turundaja seisukohast mingisugune tagasilöök. «Kuna koostöö ametkondadega oli väga hea ning me saavutasime mõlemale poolele mõistlikud kokkulepped, siis igasugune uuele tootele ette nähtud kommertstegevus sai plaanitud kujul jätkuda,» kommenteeris Ärm.

Tehas sai väga palju tarbijakirju ning Facebooki lehele «Päästa keelatud nimega õlu», tekkis lühikeseaja jooksul üle tuhande uue nimevariandi ja kogu tegevust saatis üleüldine aktiivne diskussioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles