Google arvutab välja rämpspostiga kaasnevad kulud

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP Photo/SCANPIX.

Google on välja tulnud kalkulaatoriga, mis arvutab kokku, kui palju läheb ettevõttele aastas maksma töötajate postkastidesse saabuv rämpspost.


See on osa Google'i turunduskampaaniast nende võrguteenusele Google Message Security, mis eemaldab rämpsposti nii, et töötaja ei pea enam selle peale aega kulutama, vahendab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

«Praegustel rasketel aegadel üritavad ettevõtted teha kõik, et kulusid kokku hoida,» ütles Google'i tootejuht Adam Dawes.

Spämmi hinna kokku löömiseks tuleb kalkulaatorisse sisestada e-kirju lugevate töötajate arv, nende keskmine palk, mitu rämpskirja nad päevas saavad ning mitu päeva aastas töötavad. Selle peale arvutab kalkulaator, kui palju rämpspost sinu ettevõttele kokku maksma läheb.

Loomulikult ei unustata mainimast ka seda, kui mitme päevaga Google'i spämmifilter end ära tasuks, kirjutas PC World.

Eelmisel aastal teatas Nucleus Research, et rämpskirjad tühjendavad USA ettevõtete rahakotti 712 dollari võrra töötaja kohta aastas.

«Google võib küll aidata inimestel teada saada, kui palju rämpskirjad neile maksma lähevad, kuid veel parem oleks, kui nad rämpskirjade suurest hulgast kasu lõikamise asemel üritaksid enam rämpskirjade vastu võidelda,» ütles Richard Cox Spamhaus rämpspostivastasest rühmitusest Spamhaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles