Tervishoidu töötus ei kollita

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere haiglal oli novembri alguses 15 vaba ametikohta. Pildil Rakvere haigla autojuht.
Rakvere haiglal oli novembri alguses 15 vaba ametikohta. Pildil Rakvere haigla autojuht. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eestis laiendab töötusekoll oma haaret, aga tervishoiusektorisse tal asja pole – võrreldes möödunud aasta sügisega on tööpakkumiste hulk hoopis suurenenud.

CV-keskuse ärijuht Kadri Johanson ütles meditsiiniuudiste portaalile mu.ee, et tervishoiu ja farmaatsia valdkonnad on tööpakkumiste osas teistest stabiilsemad – kogu käesoleva aasta jooksul on pakkumiste arv püsinud 120 ja 175 vahel.

Võrreldes eelmise aasta teise poole keskmisega on tänavu pakkumisi isegi rohkem olnud. 2007. aasta kolmandas ja neljandas sektoris 101, tänavu 139.

See fakt võib anda kindlustunde meditsiiniharidusega inimestele, kuid pole rõõmustav haiglatele, eriti maakonnahaiglatele, kelle kuulutused põhiliselt tööotsingute portaali rikastavad.

Väikesed haiglad lisavad tavaliselt korraga terve rea pakkumisi: näiteks oli novembri alguses Rakvere haiglal 15 ja Ida-Viru keskhaiglal 18 vaba ametikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles