Saksamaa tahab võlariigid eurotoetustest ilma jätta

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Eurotoetused liikmesriikidele, kelle eelarve puudujääk on kõrgem kui ELi reeglid lubavad, tuleks külmutada, arvab Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble.

«Me saaksime kiiresti blokeerida Euroopa rahade maksed» riikidele, mille avaliku sektori eelarve puudujääk ületab lubatud määra [3 protsenti SKTst], vahendab EUbusiness Schäuble sõnul ajalehele Frankfurter Allgemeine.

Minister on aga vastu ideele, et Kreeka peaks euroalast lahkuma. «Euroala kannataks parandamatut usalduse kaotust, kui ka ainult üks selle liikmetest rahaliidust lahkuks,» hoiatas ta.

Schäuble idee läbiminekul ähvardaks eurotoetusteta jäämine Saksamaad ennastki, kuna riigi eelarve puudujääk oli mullu 3,3 protsenti SKTst. Eelarvepuudujääk jäi alla 3 protsendi ELi riikidest vaid Taanil, Soomel ja Luksemburgil. Rootsi eelarve oli tasakaalus ning Eesti oli ainus liikmesriik, mis lõpetas aasta ülejäägis eelarvega, nähtub Eurostati andmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles