Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Kohus arestis Kalevi varad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sirje Niitra
Copy
Kalevi tootmishoone Põrguväljal.
Kalevi tootmishoone Põrguväljal. Foto: Liis Treimann

Alta Capital Partners gruppi kuuluv AS Alta Foods esitas Stockholmi Arbitraažiinstituudile taotluse Alta Foodsi poolt ASi Kalev vastu esitatava hagi lahendamiseks, nõude tagamiseks arestis Harju maakohus Kalevi varad.


Taotlusega nõutakse selle aasta kevadel tasutud 6 miljoni euro suuruse ettemaksu tagastamist intressi ja viivisega.



Üheaegselt arbitraažitaotluse esitamisega taotles Alta Foods Harju maakohtult Kalevile kuuluva vara arestimist Kalevi vastu esitatava hagi tagamiseks. Harju maakohus rahuldaski reedel Alta Foodsi taotluse ja arestis Kalevi kasumlike tütarettevõtjate aktsiad (sh kondiitriettevõtja Kalev Chocolate Factory ja piimaettevõtja Kalev Paide Tootmine, mis on hetkel ühinemas ASiga Tere).

Alta Foodsi nõue põhineb Kaleviga eelmisel aastal sõlmitud aktsiate müügilepingul, mis lubas Alta Foodsil lepingust ühepoolselt taganeda seoses olukorra järsu ja radikaalse halvenemisega finantsturgudel.

Nimetatud alusel taganemise korral ei näe müügileping ette kahju hüvitamise või leppetrahvi tasumise kohustust taganevale poolele, kuna taganemise põhjuseks on objektiivsed arengud globaalsetel turgudel.

Pärast müügilepingu lõppemist jätkasid pooled läbirääkimisi eelmisel aastal kokku lepitud tehingu restruktureerimiseks. Alta Foods tegi koostöös oma finantseerimispartneritega Kalevile uue ostupakkumise, kuid pooled jäid oma parimatest jõupingutustest hoolimata eriarvamustele müüdavate ettevõtete väärtuse osas. Seoses läbirääkimiste lõppemisega on Alta Foods sunnitud Kalevile tasutud ettemaksu tagasi nõudma.

Alta Foods ootab vahekohtu otsust ettemaksu tagastamise osas järgmise aasta esimesel poolel.

Märksõnad

Tagasi üles